Τα Ναυπηγεία Νάξου ετοιμάζονται και πάλι να ανοίξουν από 1/3/2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ - ABOUT

Το 2007 ξεκίνησε η πορεία των «Ναυπηγείων Νάξου Α.Ε.- NGV group» στον εικονικό κόσμο του virtual sailor. Αρχικά, με ένα μικρό καρνάγιο που μπορούσε να ναυπηγήσει πλοία μέχρι 100 μέτρα, χωρίς μεγάλη οργάνωση και με ελλιπή τεχνογνωσία.

Από το 2009 , όταν τα τότε «Ναξιακά Ναυπηγεία Α.Ε. 2009» άρχισαν να δραστηριοποιούνται οργανωμένα στο χώρο των εικονικών ναυπηγήσεων, μέχρι το 2011 ναυπηγήθηκαν πάνω από 100 πλοία (υπαρκτά και φανταστικά) για το virtual sailor. Το 2011 τα «Ναξιακά Ναυπηγεία Α.Ε. 2009» αλλάζουν δομή, μετονομάζονται σε «Ναυπηγεία Νάξου Α.Ε.- NGV group», ενώ παράλληλα μετακομίζουν στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τους.

Στα τέλη του 2011, τα ναυπηγεία αρχίζουν πειραματικά ναυπηγήσεις για το vehicle simulator, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι ναυπηγήσεις για το virtual sailor. Μετά από ένα διάστημα κάποιων μηνών, η ναυπήγηση μοντέλων για το virtual sailor εγκαταλείπεται και αρχίζει η πλήρης ενασχόληση με το vehicle simulator. Στα μέσα του 2012, πραγματοποιείται εκ νέου εκσυγχρονισμός της ναυπηγικής μονάδας, διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα στα ναυπηγεία να κατασκευάσουν και οχήματα παντός τύπου.

Από τα μέσα του 2012 έως και σήμερα, έχουν ναυπηγηθεί συνολικά 127 πλοία, εκ των οποίων τα 87 είναι πλοία της Ελληνικής Ακτοπλοΐας, ενώ τα 40 είναι φανταστικά πλοία που ανήκουν σε φανταστικές εταιρίες. Ακόμα ναυπηγήθηκε πιλοτικά υποβρύχιο του ΠΝ μεσαίου μεγέθους. Στον τομέα της κατασκευής οχημάτων, κατασκευάστηκαν συνολικά 18 οχήματα διαφόρων τύπων. Αναλυτικά, κατασκευάστηκαν 5 λεωφορεία, 12 φορτηγά και ένας γερανός βαρέως τύπου.

Παράλληλα, με τις ναυπηγήσεις πλοίων και τις κατασκευές οχημάτων, τα ναυπηγεία δραστηριοποιήθηκαν στην μελέτη και κατασκευή λιμανιών του Αιγαίου. Μερικά από τα λιμάνια που κατασκευάστηκαν είναι: Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, Νάξου, Μικρών Κυκλάδων (πλην Αμοργού), Κίμωλου, Σίφνου, Ρεθύμνου, Κυθήρων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: